"Це Росія дестабілізувала Донбас і незаконно анексувала Крим", - Столтенберг відповів Шойгу на "агресію НАТО"

Росія останніми роками значно збільшує військові сили, а НАТО залишається оборонним альянсом, мета якого - охороняти всі країни-члени. Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив на пресконференції у Брюсселі, повідомляють Патріоти України з посиланням на "УНІАН".

Таким чином Столтенберг відреагував на слова міністра оборони Росії Шойгу, який заявив, що його країна сформує близько 20 з'єднань і військових частин в Західному військовому окрузі у відповідь на дії НАТО.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг відреагував на наміри Російської Федерації створити біля західних кордонів близько 20 нових військових частин і з'єднань.

"Росія впродовж останніх років істотно інвестувала у нові сучасні воєнні можливості, від традиційних до ядерних систем озброєнь. Але не тільки у це. Водночас Росія була готова застосовувати воєнні сили проти сусідів, у Грузії, в Україні, - продовжуючи дестабілізовувати Донбас і схід України і незаконно анексувавши Крим", - сказав Столтенберг.

Він додав, що також спостерігається збільшення воєнної присутності Росії на крайній півночі у Баренцовому морі, у Балтійському морі і Калінінграді, у Чорному морі, Середземному морі і на Близькому Сході.

"Це одна з головних причин, чому НАТО в останні роки збільшила готовність наших сил і також чому ми розмістили бойові групи на східному фланзі Альянсу. Німеччина очолює одну з цих груп у Литві", - заявив Столтенберг.

Він додав, що НАТО - це оборонний альянс, який покликаний захищати та охороняти усі країни-члени.

"Ми готові запобігти конфлікту і війні, але найкращий спосіб зробити це полягає у тому, аби надіслати чіткий сигнал будь-якому потенційному супротивнику: якщо один союзник зазнає нападу, то увесь Альянс стане (на захист)", - заявив Столтенберг.

Він зазначив, що НАТО такими діями зберігає мир.

Може вражати цілі не лише у морі але і в річках: ЗС РФ уперше застосували свій дрон-камікадзе, на кшталт українського Magura-5 (відео)

середа, 15 травень 2024, 2:35

У Російській Федерації заявили, що вперше застосували в Україні новий морський дрон-камікадзе. Відповідне відео опублікувала команда Telegram-каналу "Там за туманами", яка називає себе розробником апарату. В описі зазначено, що канал веде чинний офіцер...

Удар з півночі не дав бажаного ефекту ворогу на сході: ЗСУ відновили втрачені позиції на Харківщині

середа, 15 травень 2024, 1:45

Українські військові відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих ділянках Куп'янського напрямку. Про це увечері у вівторок, 14 травня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. . "Ситуація в районах бойових дій залишається склад...