"Це російська планета": Рогозін зібрався досліджувати Венеру

Проєкти місій з дослідження Венери включені в програму космічної діяльності РФ на 2021 -2030 роки.

Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін заявив, що Венера – це російська планета. Він зазначив, що вже розроблена спільна програма з американцями, а також окрема російська місія на цю планету, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

На тлі виявлення вченими в атмосфері цієї планети біомаркерів, є підстави припускати, що на ній можна жити. "У нас в програмі є тема відновлення дослідження Венери – спільно з американцями проєкт "Венера-Д". Ми також розглядаємо й окрему місію на Венеру. Вважаємо, що Венера – це все ж таки російська планета", - заявив Рогозін.

Він додав, що проєкти місій з дослідження Венери включені в програму космічної діяльності РФ на 2021 -2030 роки. Найближча місія запланована на 2027-2029 роки. Вартість місії з боку РФ – 17 мільярдів рублів. Частина американців – така ж. Але "Роскосмос" фінансування поки не отримав.

Проте пізніше директор Інституту космічних досліджень РАН Анатолій Петрукович заявив, що Росія здатна самостійно профінансувати місію на Венеру. Він зазначив, що якщо не буде перевитрат, то до 2030 року місія буде реалізована. А ось виконавчий директор з перспективних програм і науці "Роскосмосу" Блошенко Олександр засумнівався в тому, що на Венері може існувати життя.

"Виявлення дистанційними астрономічними спостереженнями в атмосфері Венери хімічних речовин, які можна віднести до хімічних маркерів життєдіяльності, не можуть вважатися об'єктивними доказами наявності життя на планеті. Певні наукові дані на цей рахунок сьогодні можуть бути отримані тільки при контактних дослідженнях поверхні та атмосфери Венери", - сказав Блошенко.

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...