"Це серйозний фактор, який змінює багато. Але не спішімо з висновками": Андрусів пояснив, навіщо Путіну північнокорейські вояки

"Широко розійшлась інформація про можливість втручання солдат Північної Кореї у війну. Це серйозний фактор, який змінює багато. Але не спішімо з висновками", - пише Віктор Андрусів, політичний та громадський діяч, аналітик та публіцист, передають Патріоти України.

"1. Армія КНДР має близько 1 млн солдатів за різними даними. Враховуючи, що і в нас і в орків людський ресурс зараз найбільший виклик — це може серйозно переламати ситуацію. Але потрібно пам'ятати, що керівництво КНДР їб**ті параноїки, які всі ресурси готують для відбиття агресії Південної Кореї. Вони вже двічі приводили в готовність свої війська за останній місяць. Параноїки не можуть дозволити собі ослаблення своєї армії, це психологічно складно.

2. Інженерні війська від 3-5 тисяч північних корейців вже залучені в допомогу РФ. Очевидно, їх прислали разом з ракетами. Скоріше за все, мова може йти про поповнення цих сил, ротацію. Щодо можливого заміщення російських тилових частин корейськими, для того, щоб відправити на фронт — це не логічно, оскільки в тилових частинах служать російські строковики, яких відправляти не будуть.

Читайте також: Зеленський: бійців Північної Кореї передають до військових сил окупанта

3. Поява на фронті регулярної армії КНДР серйозно міняє політичну ситуацію навколо війни. Фактично, це вступ у війну нової держави. Це поставить питання про зміну нашої підтримки перед партнерами і їх роль у війні.

Назагал я поки слабо вірю в можливість залучення регулярної армії КНДР, але навіть якщо це відбудеться, я думаю катастрофи не станеться. По-перше, я б не переоцінював її боєздатність. Для розуміння: військовий бюджет КНДР близько 4 млрд дол. При такій великій армії це просто мізер. Це означає, що більшою мірою — це бутафорна армія, і що типово для диктатур купа фейків на паперах. По-друге, війна змінилась. Дрони та нові технології — це не те, до чого готували корейців. І перепідготовка займе час. По-третє, це точно призведе до нової відповіді партнерів.

Хорошого, звісно, мало, але точно є одне — Путін відчайдушно шукає сили для продовження війни, а отже він на межі".

"Уже є певні рішення": Зеленський повідомив про посилення ППО

вівторок, 15 жовтень 2024, 21:07

На засіданні ставки верховного головнокомандувача 15 жовтня з питань енергетики обговорили формат посилення ППО України. Про це у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook ОП, розповів глава Української держави Володимир Зеленський, передают...

"Треба знижувати мобілізаційний вік до 18 років": У Зеленського розповіли про тиск із боку обох партій США

вівторок, 15 жовтень 2024, 20:55

Американські політики з обох партій тиснуть на президента Володимира Зеленського у питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко, передають Патріоти Ук...