"Це щоб воювати із Росією": Патрушев зробив дивну заяву про виведення військ США з Афганістану

Патрушев зробив безглузду заяву про виведення військ США з Афганістану / фото REUTERS

Секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що США нібито готували Україну до нападу на РФ, і спеціально для цього вивели війська з Афганістану. В інтерв'ю російській газеті "Аргументи і факти" він заявив, що цю інформацію нібито підтвердила американська сторона, передають Патріоти України.

Патрушев впевнений, що не Росія напала на Україну, розв'язавши найбільшу війну в Європі з часів Другої світової, а це США і союзники воюють з РФ руками українців. За його словами, виведення військ США з Афганістану – частина підготовки США до "війни проти РФ".

"Раптовий відхід же американців з цієї країни, як виявилося, багато в чому був пов'язаний з тим, щоб зосередитися на Україні (...). До речі, це підтвердив і держсекретар США Блінкен, який заявив, що якби американські військові не покинули Афганістан, то Вашингтон не зміг би виділяти стільки коштів Україні", – заявив російський чиновник.

Насправді прес-секретар Ентоні Блінкен говорив про те, що в разі, якби виведення військ з Афганістану не відбулося, США було б складніше виділяти допомогу Україні для відбиття російських атак.

"Що стосується війни Росії проти України, то, якби ми все ще перебували в Афганістані, я думаю, це значно ускладнило б ту підтримку, яку ми змогли надати, і яку інші могли надати Україні, щоб вона чинила опір російській агресії", – сказав він.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...