Це щось дуже нагадує: Євреї почали масово тікати із РФ, - The Guardian

З початку війни в Україні до Ізраїлю емігрували близько 13 тисяч українців єврейського походження – процес репатріації для них було прискорено. Однак із Росії несподівано прибуло вдвічі більше громадян. Про це пише британська газета The Guardian, передають Патріоти України.

За останні сім місяців як мінімум 26 тисяч росіян з єврейським корінням прибули до Ізраїлю, а ще 35 тисяч подали документи на репатріацію. Так, приблизно кожен восьмий етнічний єврей залишив РФ, йдеться в статті. При цьому влада Росії чинить тиск на Єврейське агентство для Ізраїлю ("Сохнут"), що допомагає в питаннях репатріації.

У липні міністерство юстиції РФ вимагало ліквідувати представництво організації в країні. Нині його доля вирішується в Басманному суді Москви. Оголошення часткової мобілізації в Росії спровокувало новий сплеск еміграції до Ізраїлю. Багато громадян РФ впевнені, що будуть нові хвилі мобілізації. Вони досліджують архіви, щоб знайти єврейське коріння та виїхати, пише The Guardian.

"Небезпека завжди була частиною єврейської реальності в Росії протягом життя багатьох поколінь. Цього ніхто ніколи не забуде. Коли я поїхав з Росії, я був дуже молодий і дуже мало знав про своє єврейське коріння та Ізраїль. Але в мене була мета. Цього разу люди їдуть поспіхом – ними рухає страх", – прокоментував депутат Кнесета і колишній міністр Йоель Едельштейн, який колись репатріювався з СРСР.

Як відомо, з 1950 року Ізраїль пережив кілька хвиль імміграції з таких країн, як Судан, Ефіопія та Ємен, а також приплив понад 1 мільйон людей після розпаду Радянського Союзу 1989 року.

За словами Йоеля Едельштейна, який три роки провів у сибірській виправній колонії, є відчуття, що історія повторюється.

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Для України буде дуже корисною: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями

субота, 18 травень 2024, 19:04

У рамках навчань НАТО французи тестуватимуть нову військову методику, яка повинна бути корисною в Україні. Про це повідомляє RTL, передають Патріоти України. В рамках військових навчань, які пройдуть в Естонії, НАТО хоче продемонструвати росіянам, що в...