"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити в Україну війська ООН, як вчинили під час війни в Югославії. Про це пише Onet, передають Патріоти України.

"Це складна історія, і я не хочу вас лякати, але саме війська ООН у Югославії не витримали випробування, і солдати були німими свідками злочинів проти жителів Сребрениці. Тож це не найкращий приклад", - відповів він.

Тоді школярка запитала польського прем'єра про допомогу Україні з боку НАТО. Туск сказав, що Альянс уже надає країні велику підтримку. "НАТО не хоче безпосередньо втручатися, надсилати війська, тому що всі у світі бояться, що може початися ядерна війна. Усі задаються питанням: чи можна вступити в пряму війну з Росією, чи не занадто це великий ризик", - додав він.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...