"Це складно, але успіхи є, і вони очевидні": Заблоцький розповів про ефект від ударів по Криму і вказав на важливий нюанс

У Російської Федерації на Кримському напрямку зараз є відносно невелика кількість окупаційних військ – близько 10 тисяч. Потенційну оборону Криму противник зможе вести тактикою невеликих груп; ситуація для росіян буде складнішою, якщо Сили оборони перетворять півострів на "острів", тобто переріжуть ворогу виходи на материк, передають Патріоти України.

Ситуацію на півдні України в інтерв'ю OBOZ.UA прокоментував військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express і капітан І рангу у відставці Володимир Заблоцький. Він зазначив, що 10 тисяч окупантів – це мало для оборони такої території.

"Хоча, в історії був приклад білогвардійського генерала Якова Слащова. У 1919-1920 роках він утримав Кримський перешийок завдяки тому, що маневрував невеликою кількістю військ на основних напрямках. Він пропускав противника в певні райони, а потім знищував короткими контрударами й вогневим впливом. У нього було дуже мало військ, ворожа армія переважала у живій силі та озброєнні, але все-таки Крим утримався, зокрема, завдяки флоту зі сторони Азовського моря.

Противник може спробувати це зробити й зараз. А ми, можливо, маємо свої заходи, свої плани, щоб наш наступ був несподіваним", – припустив експерт.

Росіяни бояться активних дій України на цьому напрямку. Вони створили систему оборони, замінували можливі шляхи проникнення з боку суші.

"Але це не означає, що такі кроки допоможуть. Адже все, що робить одна людина, може бути порушено іншою людиною", – наголосив Заблоцький.

За його словами, українська морська піхота зміцнює свої сили, нарощує кількість воїнів, отримала досить багато десантних катерів.

"Йдеться щонайменше про десанти на лівий берег Дніпра. Можливо, будуть десанти й з морського боку. Це означає створення для противника загрози з обох боків. Щоб відбитися, щоб маневрувати вже на півострові, треба мати якісь сили, якісь. Нагадаю, на півночі й заході Криму у ворога немає жодних засобів ППО, вони всі вибиті", – вважає оглядач Defense Express.

Україна активно б'є по аеродромах російських загарбників в окупованому Криму, логістичних центрах, центрах комунікації, штабах, складах.

"Відповідно, противник виводить звідти усе, що може. Але щоб евакуювати все, йому потрібен той самий Керченський міст або пором. Проблема стане ще більшою, якщо ми перетворимо Крим на острів, переріжемо для ворога виходи на материк", – пояснив він.

"Ми працюємо в потрібному напрямі. Це складно, але успіхи є, і вони очевидні", – підсумував Заблоцький.

"Потім може бути пізно": Дипломат пояснив, чому Заходу важко протидіяти спецопераціям Росії

четвер, 12 вересень 2024, 0:20

Заходу необхідно активізувати протидію російській гібридній війні, знайти швидші й ефективніші методи. Тому що Кремль діє активно, нахабно й цинічно, використовуючи будь-яку можливість для досягнення своїх цілей, передають Патріоти України. У коментарі...

Британія дозволила Україні бити ракетами Storm Shadow вглиб Росії - The Guardian

четвер, 12 вересень 2024, 0:03

Британія дозволила бити Україні ракетами Storm Shadow по цілях углиб Росії. . Велика Британія ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях на території Росії. Однак найближчим часом офіційно про це не оголошу...