"Це те, чого вимагає сьогоднішній час і безпека": Зеленський повідомив, якої зброї Україна найбільше потребує

Президент України Володимир Зеленський заявив, що серед дефіцитної зброї Україні найбільше бракує систем протиповітряної оборони. Про це глава держави сказав у Вільнюсі під час спільної пресконференції з лідером Литви Гітанасом Науседою, передають Патріоти України.

За його словами, найближчим часом Україна з партнерами не зможе виробляти сучасні системи ППО. "Що стосується того, що ми сьогодні ще не в змозі разом з партнерами найближчим часом виробляти, це сучасні системи ППО, цього бракує дуже сильно. Я думаю, що ви бачили, Росія останніми днями грудня і першими днями січня вдарила по цивільній інфраструктурі, по людях, по школах, дитсадках, інфраструктурі, по електриці", - наголошує Зеленський.

Глава держави згадав останні масовані ракетні атаки РФ по Україні. З його слів, загарбники вдарила тоді близько 500 разів. Україна змогла відбити 70% цих ударів. Зеленський зауважив, що боротися з цим можна лише технологіями. Саме тому системи ППО - це те, чого бракує найбільше.

Президент також повідомив, що Україна має з Литвою та іншими партнерами домовленості стосовно систем боротьби з дронами, а також вітчизняне виробництво БпЛА.

"Виробництво своїх дронів, не буду зараз говорити про кількість, але ми нарощуємо і вітчизняне виробництво. Це те, чого вимагає сьогоднішній час і безпека для наших цивільних людей", - додав український лідер.

Зеленський також заявив, що двосторонніх договорів, які під час його візиту підписали з Литвою українські компанії, буде багато, оскільки у світі наразі спостерігається дефіцит зброї. "Ми будемо це робити постійно, а не чекати, поки весь дефіцит сам собою закриється", - додав він.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...