Це ті, хто говорить про "денацифікацію": РФ залучає до війни проти України неонацистів, - німецька розвідка

Москва залучила російських неонацистів і правих екстремістів до війни з Україною, хоча Путін виправдовує свою агресію "денацифікацією". Про це пише німецьке Spiegel з посиланням на Федеральну розвідувальну службу Німеччини (BND), передають Патріоти України.

За інформацією німецькою розвідки, в Україні воюють як мінімум два російські угруповання з правоекстремістськими та неонацистськими настроями: "Російська імперська ліга" та "Русич".

Крім того, Кремль використовує принаймні одну "правоекстремістську особу" в своїх цілях, але пр кого йжеться, видання не уточнює. "Співпраця з цими угрупованнями доводить до абсурду нібито причину війни — так звану "денацифікацію" України", — зазначають аналітики німецької зовнішньої розвідки.

У документі немає інформації про кількість бійців правих екстремістів. Однак угруповання та підрозділи названі.

"Російська імперська ліга"

"Російська імперська ліга" — воєнізований підрозділ правої екстремістської організації "Російський імперський рух". Бойовики цієї організації брали участь у війні на Донбасі у 2014—2015 роках.

За день після початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії керівник РІЛ Денис Гарієв написав у своєму телеграм-каналі: "Безсумнівно, йдеться про ліквідацію сепаратистського утворення під назвою Україна".

Після того, як на початку березня Гарієв закликав "легіонерів" набратися терпіння, невдовзі РІЛ оголосив про своє рішення вступити в бойові дії. Згідно з документом німецької розвідки, вербувалися переважно люди з військовим досвідом і випускники власного навчального центру організації "Партизан" у Санкт-Петербурзі.

"Незрозуміло, чи це рішення було ухвалене на прохання чи за консультацією з керівництвом Росії", — продовжують аналітики BND.

Як повідомляє BND, заступник Гарієва Денис Некрасов загинув під час бойових дій в Україні. Сам Гарієв був поранений, ще щонайменше двоє правих екстремістів отримали важкі поранення.

"Русич"

Також у бойових дій бере участь і угруповання "Русич". Йому приписують співпрацю з горезвісною ПВК "Вагнер". Бойовики "Русича" також воювали на Донбасі у 2014 та 2015 роках.

Згідно з повідомленням BND, "Русич" відтоді була відома своєю особливою жорстокістю. Вона мала репутацію ніколи не брати полонених. Частини підрозділу, ймовірно, також воювали у Сирії.

Зокрема, один із двох засновників "Русича" Олексій Мільчаков вважається садистом, оскільки убив цуценя і показав це у соцмережах", йдеться в документі розвідки. Мільчаков відомий своїми нацистськими поглядами.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...