Це тільки початок: Маломуж проаналізував операцію в Курській області

Генерал армії України, ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж зазначив, що росіяни не мали потужних військових формувань і укріплень у Курській області. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Мова йде про нестандартні дії й стратегію ведення війни. Ми повинні змінити стратегію нав'язаної затяжної війни РФ з перевагами й застосовувати нове мистецтво ведення війни. Ефективність досягається в операціях, на які ворог не очікує, які є дуже чутливими та системними. Однією з таких операцій є дії на Курському напрямку. Ми підготували сили й засоби, де ворог не очікував, провівши відволікаючі удари", - зауважив Маломуж.

За словами генерала армії України, росіяни сконцентрувалися на 10 напрямках в Україні, але на Курському напрямку не були готові до системної протидії, оскільки не мали потужних військових формувань і укріплень. Військові РФ, що там перебували, не мали бойового досвіду та не були готові до війни, тому тікали або здавалися в полон.

"Представники росгвардії також тікали, разом із представниками таких міфічних організацій, як "Ахмат". Представники ФСБ, які раніше заявляли, що тримають позиції, також залишили ці території. Це той формат, який діє альтернативно. Але таких операцій має бути набагато більше, щоб ворог був дезорієнтований. Щоб росіяни мали перекидати війська, а ми завдавали основні стратегічні удари там, де вони не очікують. І розпочати в перспективі заходи зі звільнення наших територій. Це початок, і вважаю, що він успішний", - наголосив Маломуж.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...