"Це той гачок": Експерт оцінив, чи може армія Путіна проводити операції одночасно на Донеччині й Курщині

Незважаючи на відволікаючу операцію ЗСУ в Курській області, ситуація на Покровському напрямку залишається важкою, у противника є просування. Війська країни-агресора РФ хочуть зробити все можливе, щоб стабілізувати ситуацію на Курщині й не припиняти наступ на сході України. Про це в інтерв'ю OBOZ.UA заявив виконавчий директор Українського центру безпеки та співробітництва Дмитро Жмайло, передають Патріоти України.

За його оцінкою, окупанти перекидають війська з української території до Курської області РФ не дуже активно, резерви шукають у самій Росії. "Покровський напрямок вони не чіпають, а намагаються рухати окремі підрозділи з півдня, зокрема, із Запорізького напрямку, окремі підрозділи з північних напрямків, із того ж Куп’янського напрямку. Але поки що це поодинокі факти. Вони намагатимуться більше стягувати все живе, що є на території РФ", – сказав Жмайло.

Він нагадав, що Покровський напрямок перебуває в зоні відповідальності угруповання окупантів "Центр". Ворог просувається в середньому на 400 метрів на добу. "Вони все-таки рухаються, бо переважають нас чисельно, превалюють в артилерії, у засобах озброєння тощо", – визнав експерт.

Операція Сил оборони України на Курщині сильно вдарила по російському угрупованню "Північ". Остання відповідає за північний кордон – грубо кажучи, від Чернігівщини й до Харківського плацдарму.

"Ми порушили там їхню логістику, ми зняли загрозу для міста Суми, ми витягли їхні резерви з Брянської області, які теоретично могли загрожувати Чернігівщині. Ми там швидко переміщуємося – взято під контроль 80 з лишком населених пунктів, як рапортує головнокомандувач [Олександр] Сирський" , - Вказав Жмайло.

"Росіяни все одно заворушилися... Тобто росіяни роблять усе, аби втримати цей баланс. Але що успішнішою буде наша операція, то швидше вони будуть змушені все більше й більше частин знімати з фронту й перекидати на цей напрямок. Адже Росія репутаційно не може собі дозволити перебування українських військ на власній території. Це той гачок, за який її перш за все будуть зачіпати партнери, міжнародна спільнота. Це дуже велика репутаційна втрата", – вважає виконавчий директор УЦБС.

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...

Пішли ва-банк: Росіяни провалили масовану атаку в напрямку Торецька: зазнаіши великих втрат

неділя, 18 серпень 2024, 17:54

Сьогодні, 18 серпня, зранку противник здійснив масовану атаку в районі населених пунктів Північне та Залізне Донецької області, передають Патріоти України з посиланням на Генеральний штаб Збройних сил України. "Російські окупанти за підтримки бронегруп...