"Це цивільні розслабилися, військові - ні": Експерт пояснив, чому ще не варто повертатися до Києва

Кияни та жителі Київської області не повинні передчасно розслаблятися, адже не можна стверджувати, що небезпека уже повністю минула, передають Патріоти України.

Поки що зарано повертатися до української столиці чи до міст, які були звільнені від російських загарбників. Таку думку висловив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, ексочільник Луганської ВЦА Георгій Тука під час чату на Главреді.

"Зараз "розслабилося" здебільшого цивільне населення, а не ті люди, які зі зброєю в руках захищали і захищають підходи до Києва. Що стосується цивільного населення, то в такій поведінці немає нічого дивного: людині не властиво тривалий час перебувати в напруженому і пригніченому стані. Хоча це "розслаблення" насправді дещо передчасне", – зазначає Тука.

За його словами, влада Києва та населених пунктів у передмісті столиці діють абсолютно правильно – вони постійно закликають не поспішати з поверненням додому. Проте не всі громадяни прислухаються до цієї поради.

"Переважна більшість людей дослухається до таких порад, але хтось все одно повертається до Києва. Це відбувається з різних причин: у когось не вистачає коштів для того, щоб десь винаймати житло, хтось турбується про домашніх улюбленців, хтось хвилюється за своє житло. У будь-якому разі я б не радив поки що повертатися до тих міст, які тільки-но звільнені від російських окупантів", – наголосив Георгій Тука.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...