"Це ти мене, падло, палив на Майдані!": З Білорусі українця депортували за "участь" у протестах

Дружина каже, що ні в яких масових заходах її чоловік в той вечір не брав участі: стояв біля магазину і розмовляв по телефону з сином.

У Білорусі з країни примусово вислали 36-річного українця Євгена Кириченко за те, що він нібито брав участь в акції протесту. Про це повідомили в прокуратурі, передають Патріоти України.

"Заступник прокурора м.Гомеля з урахуванням норм ст.65, 67 Закону Республіки Білорусь від 4 січня 2010 року "Про правове становище іноземних громадян і осіб без громадянства в Республіці Білорусь", п.п.13, 15 Положення про порядок висилки іноземних громадян і осіб без громадянства з Республіки Білорусь, затвердженого постановою Ради Міністрів від 3 лютого 2006 року, санкціонував затримання 34-річного громадянина України Ж. з метою його висилки в примусовому порядку з країни в інтересах захисту громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

Оскільки глава сімейства вже поїхав, то вся сім'я повертається в Мирноград, Донецької області. У неділю, 11 серпня, чоловіка затримали. Дружина каже, що ні в яких масових заходах він в той вечір не брав участі: стояв біля магазину і розмовляв по телефону з сином. Він три доби провів у РОВД.

"Чоловік прийшов весь синій. Скаржився на болі в голові і спині, розповідав, що сильно били. І коли везли в РВВС, і вже в самому РВВС. Особливо коли дізналися, що українець. Згадує, що говорили йому: "Так це ти мене, падла, палив на Майдані! "Чоловік насправді на Майдані не був", - говорить дружина Марія.

Євген зняв побої і написав заяву до Слідчого комітету. Його викликали до відділу по громадянству і міграції та повідомили, що йому доведеться відсидіти ще ті дев'ять діб, які він недосидів в серпні. А після повідомили, що прийнято рішення про висилку його з країни з встановленням заборони на в'їзд терміном на 3 роки.

Зазначимо, що Марія і Євген Кириченки приїхали до Білорусі як біженці з Донецької області шість років тому. Влаштувалися на роботу, отримали кімнату в гуртожитку, тут в перший клас пішов їхній син Кирило, хлопчик зараз в шостому класі.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...