"Це усе через жахливі умови на фронті": Окупант 64-ї мотострілецької бригади спробував виправдати злочини у Бучі

Військовий 64-ї мотострілецької бригади, яку звинувачують у злочинах у Бучі, Нікіта Чибрин підтвердив вбивства українців. В інтерв'ю російському The Insider він також підтвердив факт зґвалтування російськими солдатами жінок в Андріївці, передають Патріоти України.

Злочини своєї бригади Чибрин пояснив тим, що у всіх "їхав дах". "Точно знаю, що були факти мародерства. Я бачив, як брали машини в Липівці та Андріївці, бачив, як ламали машини, які не могли завести, руйнували будинки. Мабуть, у них дах поїхав, мовляв, у нас сила, у нас танки, у нас БМП, зброя і так далі. "Синдром Рембо" включався. Брали прикраси з будинків, мобільні пристрої. У них через це усе їхав дах. Багато знаходили в будинках алкоголь і випивали", - розповів окупант.

За словами Чибрина, в селі Андріївка четверо російських військових зґвалтували матір і дочку. Далі військовий почав скаржитися, що злочини були скоєні через нібито жахливі умови на фронті: "Люди не були довго в нормальному світі. У них не було нормальних умов. Українська армія показувала кадри окопу, де у них все по-людськи: притулок, ізоляція від вологи, ліжка нормальні, Електрика. У армії України ставлення до своїх солдатів набагато краще".

Чибрин прикидався на фронті божевільним, щоб його не відправили на передову. Через те, що він втік і відмовився стріляти, від нього, за його ж словами, "відвернулися всі, в тому числі сім'я".

Чибрин заявив, що хоче дати свідчення в міжнародному суді: "Мені нема чого приховувати. Це злочинна війна, яку розпочала Росія. Я хочу зробити все можливе для її закінчення".

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...