Це вам не "скрепні мультики": Французи випробували модернізовану термоядерну крилату ракету

Французькі компанії MBDA і Dassault випробували модернізовану версію термоядерної крилатої ракети ASMP-A. Як пише Flightglobal, випробування відбулися 9 грудня 2020 року, проте відомо про них стало тільки зараз. Випробувальний запуск ракети, визнаний успішним, був проведений з винищувача Rafale, повідомляють Патріоти України.

Термоядерні крилаті ракети ASMP-A надійшли на озброєння ВПС і ВМС Франції в 2009-му і 2010 роках відповідно. Вони використовуються на винищувачах Mirage 2000NK3 і Rafale M. Дальність польоту ракети складає близько 600 кілометрів. Вона може розвивати швидкість до трьох чисел Маха. ASMP-A оснащується термоядерною бойовою частиною потужністю 300 кілотонн.
Подробиці про модернізацію термоядерної ракети не розкриваються. Розробники оголосили тільки, що поліпшена ASMP-A має збільшені дальність польоту і пробивну здатність. Крім того, ракету оснастили термоядерною бойовою частиною середньої потужності.
Під час випробувань запуск ракети проводився з масо-габаритним макетом бойової частини. Найближчим часом військові спільно з розробниками мають намір провести додаткові випробування боєприпасу, після чого планується почати його серійне виробництво.

У 2015 році французька компанія Onera зайнялася розробкою двигуна, який дозволить крилатим ракетам розвивати швидкість понад вісім Махов. Такі двигуни планується використовувати в перспективних гіперзвукових крилатих ракетах ASN4G з термоядерної бойовою частиною.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...