"Це вартість людського життя": Зеленський показав на виступі в Генасамблеї ООН кулю, якою вбили Сліпака

Президент України Володимир Зеленський на сесії Генасамблеї ООН показав кулю, якою вбили українського оперного співака Василя Сліпака на Донбасі, передають Патріоти України.

«12,7 міліметра. Це не просто калібр, який зупинив його кар’єру. Він зупинив його життя. До речі, ось це коштує 10 доларів. І, на жаль, на нашій планеті це вартість людського життя. Таких історій тисячі. Таких куль – мільйони», – сказав він, додавши, що Сліпак був одним із найкращих баритонів у світі. Український лідер нагадав про 13 тисяч убитих внаслідок війни на Донбасі. За словами Зеленського, помилкою буде вважати, що війна в Україні не торкнеться Європи.

24 вересня Зеленський у Нью-Йорку взяв участь у відкритті 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Під час відкриття сесії виступили: генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, голова 74-ї сесії Генасамблеї ООН Тіджані Мухаммад-Банде, президент Бразилії Жаїр Болсонару та президент США Дональд Трамп. Крім того, на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку запланована низка зустрічей Зеленського з главами держав, а також спілкування з представниками бізнес-кіл та інвесторами. Очікується, що сьогодні ввечері глава Української держави проведе зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Довідка УНІАН. Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початку революції очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України. З 2015 року воював на Донбасі, загинув у червні 2016 року від кулі снайпера поблизу Луганського у Донецькій області. 20 лютого 2017 року президент посмертно надав Сліпаку звання Героя України.

Джерело: УНІАН

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...