"Це великий успіх, але не поворотний момент у війні": Міністр оборони Німеччини прокоментувала звільнення Лиману

Звільнення Збройними силами України міста Лиман на Донеччині є великим успіхом, але переломного моменту у війні ще не було досягнуто. Вона триватиме ще місяці. Про це заявила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, повідомляють Патріоти України із посиланням на Tagesschau.

Вона акцентувала на важливості подальших навчань українських військових. "І тому так важливо також готувати українських солдатів – зокрема, і для майбутнього. На жаль, ми маємо очікувати, що ця війна триватиме протягом тижнів та місяців", – вважає Ламбрехт.

Видання нагадало, що тисячі солдатів відступили із міста Лиман, щоб уникнути оточення українськими військами. Падіння міста відкриває шлях для просування українських військ до Кремінної та Сватова. Обидва міста розташовані в Луганській області та вважаються важливими транспортними вузлами.

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...