"Це відомо": Папа Римський відповів на звинувачення в тому, що не хоче безпосередньо критикувати Росію та Путіна

Папа римський Франциск заявив, що не називає прямо Росію та кремлівського диктатора Володимира Путіна, засуджуючи повномасштабну війну проти України, бо "це цілком зрозуміло", передають Патріоти України.

Як повідомляє Vatican News, під час інтерв'ю єзуїтському журналу Америка понтифіка попросили пояснити свою позицію щодо вторгнення РФ в Україну українцям, американцям та усім, хто підтримує Україну.

«Коли я говорю про Україну, то говорю про народ-мученик. Якщо існує мученицький народ, існує той, хто його мучить. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що отримую багато інформації про жорстокість військ, які вторглися. Загалом найжорстокішими є, мабуть, ті, хто з Росії, але не належить до російської традиції, наприклад, чеченці, буряти і таке інше. Безперечно, напала російська держава. Це цілком очевидно. Іноді я намагаюся не конкретизувати, щоб не образити, а швидше засудити в цілому, хоча добре відомо, кого я засуджую. Але мені не обов'язково називати ім'я та прізвище», — стверджує папа.

За словами папи римського, на другий день повномасштабної війни він прийшов у російське посольство і попросив передати главі російського режиму, що «готовий поїхати за умови, що він [Путін] дасть мені віконце для переговорів». Понтифік додав, що глава МЗС Росії Сергій Лавров відповів йому«ввічливим листом», з якого він зрозумів, що«поки в цьому немає необхідності».

Глава Святого престолу також сказав, що працює над отриманням списків полонених військових і цивільних, передає їх російському уряду, і «відповідь завжди була позитивною».

«Я також думав поїхати, але вирішив: якщо я поїду, то і в Москву, і в Київ, а не до однієї столиці. І я ніколи не давав підстав вважати, що я прикриваю агресію. Тут, у цій залі, я три чи чотири рази приймав урядову делегацію з України. І ми працюємо разом», - додав папа Франциск. Він стверджує, що не називає імені Володимира Путіна, «бо це не потрібно, це вже відомо».

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...