Це відразу п'ять напрямків: У Генштабі назвали місця активних бойових дій в Україні

Активні бойові зіткнення між українськими та російськими військами проходять на п'яти напрямках, всі вони – на територіях Донбасу. Про це під час брифінгу заявив бригадний генерал, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов, передають Патріоти України.

Основні бойові зіткнення проводяться на Сєверодонецькому, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямах. Метою окупантів залишається та сама - вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Противник намагається розсікти та оточити угруповання ООС у районі Лисичанська та Сєверодонецька, а також наступати на Краматорськ та Слов'янськ. У Маріуполі інтенсивність боїв знизилася, оскільки основна увага прикута до евакуації людей із заводу "Азовсталь".

У свою чергу окупанти обстрілюють території Чернігівської та Сумської областей, а також імітують загрозу висадки морського десанту.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...