"Це війна на виснаження, і питання в тому, хто здохне першим", - експерт

Після вторгнення в Україну Росія почала війну на виснаження, однак міжнародні санкції не дадуть їй шансу на перемогу. Про це виданню "НВ" заявив підприємець, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар, передають Патріоти України.

"Зараз вже війна інша, багаторівнева - не тільки фронтова, це війна економічна, санкційна, дипломатична, інформаційна, психологічна, кібервійна й т.ін., аж до дуже великих і високих, складних рівнів війни, про які говорять тільки філософи", - зазначив експерт.

Він також підкреслив, що зараз вирішується питання хто витримає випробування війною. "Війна значною мірою йде на виснаження, тут хто перший здохне: Україна від тих ударів, які українська економіка отримала від агресора, чи Росія від тих ударів, які вона отримала від міжнародних санкцій", - заявив експерт.

Пекар також зазначив, що час грає на Україну. "Є така приказка, що поки товстий усохне, тонкий здохне. Питання, обговорюване постійно військовими, економічними та іншими експертами: на кого грає час? Дійшли до висновку, що час грає на Україну, тому що вона отримує новітнє озброєння, і якщо Україна вистоїть, втримається в економічному сенсі, то настане день, коли українські військові просто будуть гнати російські частини до кордону, до останнього квадратного метра української території", - заявив експерт.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...