"Це війна": У Повітряних силах ЗСУ розповіли про пошкоджений ЗРК Patriot

Знищивши систему протиповітряної оборони Patriot не так просто, як заявляють в Російській Федерації. Пошкоджена установка вже пройшла ремонтні роботи та відновила свою роботу.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що ЗРК Patriot складається з декількох компонентів, які не розташовуються поруч, тому знищити установку дуже складно.

"Комплекс система, батарея або дивізіон - це не одна машина, це велика кількість техніки, яка працює в

За його словами, росіяни спеціально розпустили фейк про знищення Patriot, щоб показати "потужність" своєї зброї.

"Хочу запевнити, що з Patriot все гаразд. Ну так, це війна. Іноді може попсувати з боку, але, я думаю, все вже працює і Patriot буде захищати і далі нас. Хочемо більше цих систем", - підсумував Ігнат.

Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:41

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають П...

У Чехії оголосили в розшук російського генерала ГРУ

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:16

У п’ятницю, 10 травня, поліція Чехії оголосила в розшук генерала російського Головного розвідувального управління Андрія Авер’янова, причетного до організації вибухів на складах із боєприпасами в чеському місті Врбетіце 2014 року. Про це повідомляє аге...