"Це все частина нашої країни": Що Шойгу казав главі Міноборони Британії за два тижні до вторгнення в Україну

11 лютого 2022 року, за два тижні до початку повномасштабної війни Росії з Україною, міністр оборони Великобританії Бен Воллес приїжджав до Москви і провів таємну розмову з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Останній не виявив інтересу до переговорів, проте запевнив, що плану вторгнення в Україну немає. Деталі оприлюднили у матеріалі Washington Post, передають Патріоти України.

Зазначається, що Воллес хотів ще раз запитати, чи є можливість для переговорів щодо вимог Путіна про розширення НАТО та діяльність Альянсу у Східній Європі. Отримавши відмову, британський міністр перейшов до теми війни з Україною. Він попередив Шойгу, що Росія зіткнеться з шаленим опором. "Я знаю українців, я відвідував Україну п'ять разів, і вони боротимуться", – запевнив Воллес.

"Моя мати – українка. Це все частина нашої країни", – видав йому у відповідь Шойгу, сказавши, що він нібито краще знає народ.

Воллес також торкнувся теми санкцій. Шойгу відповів: "Ми можемо страждати, як ніхто інший". "Я не хочу, щоб хтось страждав", – сказав британський міністр.

Шойгу озвучив довгий і вже звичний перелік претензій, підкресливши, що Росія не може змиритися із західною траєкторією України і відкинув спроби Британії згладити кути. Коли британські чиновники вже збиралися йти, Шойгу звернувся до Воллеса. Він подивився йому у вічі і сказав: "У нас немає планів вторгнення в Україну".

За словами Воллеса, це показує, "наскільки багато було брехні" у росіян.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...