"Це все в комплексі у них працює": Офіцер описав ситуацію на Покровському напрямку, куди ворог кидає основні сили

Російські війська просуваються на Покровському напрямку і за ніч влаштовують десятки штурмів. У ворога дуже велика кількість бійців, ситуація складна, але Сили оборони України продовжують тримати оборону. Про це офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ЗСУ Сергій Цехоцький розповів у ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Офіцер повідомив, що попри важкість ситуації та інтенсивність бойових дій на Покровськом напрямку, безпосередньо його бригада і підрозділи, які входять до тактичної групи, тримають свою лінію оборони.

"А важкість не те що вдвічі, зараз вдесятеро навантаження збільшилося. Для порівняння, за минулу добу в нас було ліквідовано 82 окупанти. А за ніч, яка була, з 12 до 6 ранку – 40 окупантів. Це ті, хто йшли на штурми. І якщо місяць-два тому в нас було 12-14 штурмів, то зараз ця цифра доходить до 18-20 штурмів на наші позиції", – розповів Цехоцький.

Він також пояснив, чому ворогу вдається просуватися на Покровському напрямку. Одна з причин – велика кількість особового складу.

"Це кількість особового складу окупантів, які наступають. Вони навіть на окремих ділянках зменшили інтенсивність артилерійських обстрілів, оскільки не знають, куди стріляти. У них така комунікація дуже погана", – зауважив офіцер 59-ї ОМПБр.

Ще одним складником ворожого успіху він назвав залякування особового складу: "Якщо ти не підеш, ми тебе розстріляємо тощо". "Це все в комплексі у них працює. І оці рашисти-націоналісти, які вважають, що треба рятувати "матушку-Росію", – їх зараз дійсно дуже багато. Ми стільки наступаючих окупантів за весь час на Донбасі ще не бачили", – розповів Цехоцький.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...