Це вирішить все! Експерт назвав необхідні умови для контрнаступу українських військових на Донбасі

Для контрнаступу українських військ на Донбасі необхідна значно більша кількість систем залпового вогню HIMARS, які допоможуть знищити російські засоби протиповітряної оборони, а також активна підтримка авіації. Про це заявив заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь, пише ТСН, передають Патріоти України.

Він зазначив, що системи HIMARS наразі використовують точково, оскільки їхня кількість поки не може покрити фронт на півтора десятка тисяч кілометрів.

"Якби у нас їх було кілька десятків, то, очевидно, на Донбасі російський наступ вже би зупинився повністю, бо вже фізично було б знищено не тільки командні пункти і склади з боєприпасами, але й протиповітряну оборону. В цих умовах українська авіація могла би допомагати нашим військам, тобто були би знищені всі передові позиції росіян, які намагаються штурмувати українську оборону", - сказав Самусь.

За його словами, концентрація таких далекобійних систем залпового вогню є критично важливою для контрнаступу. "Та ж сама ситуація й щодо контранаступу на півдні. Для того, щоб він був інтенсивним і успішним потрібна підтримка української авіації, а це потребує знищення протиповітряної оборони", - зауважив Самусь.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...