Це "вирок" для країни: Зеленський виступив з важливою заявою щодо жорсткого карантину в Україні і пообіцяв всім "унікальну" вакцину

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про введення жорсткого карантину в країні. Про це повідомляє ТСН. Останнім часом в Україні фіксують щоденний приріст інфікованих COVID-19 6-7 тисяч, передають Патріоти України.

Чи будуть посилені карантинні заходи

Глава держави підкреслив, що суворий карантин в країні вводити не планують. Обмеження можуть погано позначитися на економіці.

Він запевнив, що зараз максимальні зусилля спрямовані на постачання у лікарені додаткового медичного обладнання та збільшення кількості лікарів.

Українська вакцина від коронавірусу

Президент анонсував, що в країні вже більше півроку займаються її розробкою. Зараз вакцина на стадії тестування.

"Ми не можемо говорити про все, тому що повинні пройти клінічні дослідження, і це правда, не маємо права. Вона, скажу правду - унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона унікальна, тому що не така як інші. У нас є матеріали, дослідження велися, але не на людях, втім велися", - сказав Зеленський, але не назвав термінів. За його словами, Україна все одно закупить вакцину в іншої країни, якщо там вона буде підтверджена раніше.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...