"Це win-win для всіх": Кулеба закликав ЄС відкинути страхи та надати Україні статус кандидата

Надання Україні статусу кандидата в Європейський союз - це перемога як для нашої країни, так і для всієї Європи, йдеться в заяві голови МЗС України Дмитра Кулеби, передають Патріоти України.

"Більшість в ЄС розуміє, що статус кандидата на членство в ЄС для України принесе тільки переваги всій Європі. Це win-win для всіх. Потрібно лише перестрибнути чергові стереотипи і страхи. Ми активно допомагаємо в цьому нашим європейським друзям. Вирішальний момент вже близько", - написав він.

Кулеба пояснює, що статус кандидата в ЄС надзвичайно важливий, адже він юридично закріпить Україну в проєкті євроінтеграції.

"Це жирна крапка після десятиліть європейської політики стратегічної невизначеності щодо України. Невизначеності, яка перестала бути конструктивною", - зазначає міністр. Він додає, що кандидатство - це руйнування багаторічного російського наративу про те, що "Україну в ЄС не чекають".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...