Це ж не Порошенко: Чорновол поскаржилася, що ДБР відмовилося відкривати справу проти Портнова

Нардеп поскаржилася, що, незважаючи на обіцянки Романа Труби відкрити кримінальні справи і перевірити викладені факти, вона отримала дві відмови.

Державне бюро розслідувань показало, що тепер працює на екс-чиновника часів президентства Януковича Андрія Портнова. Про це у себе в Facebook написала народний депутат від партії “Європейська солідарність” Тетяна Чорновол, передають Патріоти України.

За її словами, директор ДБР Роман Труба відмовився внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань її заяви про злочини Портнова. Чорновол також зазначає, що при особистій зустрічі з нею Труба виправдовувався, що ДБР відкрило цілий букет замовних кримінальних проваджень за заявами самого Портнова, так як не могло відмовити йому згідно КПК.

“Саме цим Труба пояснив відкриття, наприклад, такої антидержавної кримінальної справи, де називається “злочином”… контрнаступ ЗСУ на Донбасі 2014 року, в результаті якого були звільнені 70 відсотків території Донбасу. На цій зустрічі я повідомила Трубі, що готую заяви про злочини Портнова. Він мені гарантував, що порушить кримінальні справи і перевірить викладені факти”, – написала Чорновол.

Нардеп також поскаржилася, що, незважаючи на обіцянки Труби відкрити кримінальні справи і перевірити викладені факти, вона отримала дві відмови.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...