"Це ж не ставка в букмекерській конторі": У ГУР пояснили, чому ЗСУ не зайшли в Крим до літа, як обіцяв Буданов

У ГУР пояснили, чому ЗСУ не зайшли в Крим до літа, як обіцяв Буданов

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов говорив про можливий сценарій, коли заявляв, що наші військові зайдуть до Криму навесні 2023 року. Відбуваються корективи наших планів, проте зрештою Україна звільнить півострів від російських загарбників, передають Патріоти України.

Про це заявив представник ГУР МО Андрій Юсов в інтерв'ю "Українській правді". Відповідне відео було оприлюднено 8 червня,. Журналістка запитала, чому прогноз Буданова не справдився. Юсов відповів: "Ми говоримо про сценарії. Це ж не ставка в букмекерській конторі та не відривний календар на стіні".

Він сказав, що "відбуваються корективи". "Але загальна ситуація і загальна оцінка залишаються без змін: Україна, безумовно, поверне Крим. І в цій ситуації слова Буданова точно будуть пророчими", – запевнив співробітник розвідки.

Про конкретний період він говорити відмовився, вказавши, що зараз Україна веде активну фазу дій. "Я думаю, що неправильно обговорювати конкретні дати. Але думаю, що буде тепло", – поділився думкою військовий.

Юсов сказав, що останні події в Криму – "бавовна", "робота ППО", злами хакерами телебачення та ін. – "на настрої великої частини місцевого населення, яка чекає на деокупацію, впливають позитивно, підбадьорливо".

"Що стосується представників окупаційної адміністрації, то для них це чергові свідчення того, що вони там – тимчасові гості. Багато з них уже спакували валізи й відправили свої сім'ї в умовно безпечні місця", – заявив Юсов.

Пересічний склад окупантів залишається у Криму. "Його думка нікого не цікавить. І навіть якщо вони мають панічні настрої (а вони мають), то цього ніхто не враховує", – додав він.


Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...