"Це зменшить напруження в суспільстві": Нардепка від "Слуги народу" придумала, як працевлаштувати пенсіонерів в Україні

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №4688 щодо стимулювання працевлаштування громадян пенсійного віку. Ініціатором документа виступає народний депутат від фракції "Слуга народу" Елла Рєпіна. Про це свідчить офіційний сайт парламенту, передають Патріоти України.

На думку автора законопроєкту, держава повинна створити відповідні можливості для працевлаштування осіб пенсійного віку. Такі заходи дозволять, з одного боку, збільшити доходи таких осіб, підвищити рівень їх життя, а з іншого – зменшити соціальну напруженість у суспільстві.

Проєктом передбачено внести зміни до статті 8 Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" в частині зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для осіб пенсійного віку, які одержують відповідно до закону пенсію за віком.

Відповідно до законопроєкту, єдиний внесок для роботодавців, у яких працюють такі пенсіонери встановлюється в розмірі 9,573% бази нарахування єдиного внеску, яка включає основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі відповідно до закону, і суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами. Максимальна сума єдиного соціального внеску в 2021 році становить 22%.

Мета законопроєкту:

  • збільшення можливостей для підвищення доходів осіб пенсійного віку і зменшення соціальної напруги в суспільстві.
  • створення матеріального стимулу для роботодавців при прийомі на роботу осіб пенсійного віку, а також збереження працевлаштування таких осіб.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...