"Це знак від Бога!": В УПЦ МП пов'язали підрив Каховської ГЕС з виселенням Московського патріархату з Лаври

Архієпископ УПЦ МП Іона (Черепанов) вважає, що підрив Каховської ГЕС – це нібито знак від бога за те, що з Києво-Печерської лаври виселяють Московський патріархат. Про це ієрарх написав у Facebook, передають Патріоти України.

Міністра культури Ткаченка архієпископ УПЦ МП завуальовано назвав "культурфюрером" і "другом Кадирова" (очевидно натякаючи на старе інтерв'ю з "дон-доном", яке записав Ткаченка ще 2011 року.

"Мимоволі починаєш вірити різним пророцтвам, пов'язаним із закриттям Лаври. Початок "віджиму" – і відразу повінь у Києві; наказ "культурфюрера" – трагедія у Каховці. Що ж буде, якщо "друг Кадирова" зможе припинити молитву в Саду Богородиці (Лаврі – Ред.)", – написав ієрарх.

У коментарях Іона додав, що нібито чиновники Мінкульту є "союзниками" окупантів у Кабміні.


Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....