"Це знакові люди!": Медведчук назвав полонених, яких може віддати Україні Путін

Зустріч Медведчука із Путіним

Глава політради партії "Опозиційна платформа - за життя", кум Володимира Путіна Віктор Медведчук попросив президента Росії Володимира Путіна обміняти українських політв'язнів Миколу Карпюка та Станіслава Клиха. Про це він сказав у ході переговорів, які відбулися в РФ 5 вересня, передають Патріоти України.

"Це знакові для України люди", – зазначив Медведчук. "Щодо двох цих фігурантів у нас особлива позиція. Найближчим часом ми оголосимо про ухвалені рішення", – відповів йому Путін.

Він додав, що рішення щодо обміну в'язнями буде оголошене спільно Москвою і Києвом найближчим часом. "Це складне для нас питання. Ми, безумовно, будемо рухатися в цьому напрямку і найближчим часом, як і домовилися з чинною офіційною владою в Україні, ми спільно оголосимо про рішення", – сказав президент РФ.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що телефонної розмови Путіна і Зеленського поки в планах немає, необхідні контакти по темі обміну ув'язненими здійснюються.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...