"Це звичайна ціль, яку будуть збивати наші війська": У ЗСУ оцінили загрозу від іранських БПЛА, які отримала Росія

Іранські безпілотники, які передали Росії, спіткає та сама доля, що й іншу техніку окупантів. Ударні дрони збиватимуть Повітряні сили України, які вже мають великий бойовий досвід. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі одного з українських телеканалів. Він припустив, що якість БПЛА може бути не на найвищому рівні, передають Патріоти України.

"Це ударні БПЛА, які несуть досить багато озброєння: корисне навантаження на цей безпілотник – фактично втричі більше, ніж у нашого "Байрактара" (за заявками виробника). Втім робити попередні висновки, доки не побачимо його в дії, я не хотів би. Як кажуть: потрібно пробувати. Це звичайна ціль, яку збиватимуть наші зенітні ракетні війська. Як це роблять зараз із російськими "Орланами", з "Форпостами", – пояснив він.

Ігнат вказав, що потрібно робити поправку на те, що це сучасний ударний дрон. "Але ми не знаємо якість його виробництва, тому що Іран його складав не зовсім чесно з контрабандних частин, тому що країна під санкціями", – уточнили у Повітряних силах.

Спікер також висловив сумніви, що Іран передав РФ дійсно сотні безпілотників, як стверджують у мережі."Плюс управління цим дроном – це штука непроста. Екіпажам потрібно пройти льотну практику, бойове злагодження, навчитися завдавати ударів по наземних цілях. Сподіватимемося, що він не надто добре зроблений, а наші зенітники збиватимуть їх як і всі інші БПЛА ворога", – резюмував Ігнат.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...