"Цей наступ створив вал інформаційного потоку": Світан оцінив, чи спробують окупанти захопити Харків

Наступ росіян на Харківщині був підготовлений поспіхом, російські окупанти не встигли як слід підготувати сили. Про це в ефірі 24 Каналу сказав військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України, льотчик-інструктор Роман Світан.

За його словами, Вовчанськ розташований на відстані лише приблизно 10 кілометрів від лінії фронту, тобто, від кордону з РФ. Таким чином, росіяни можуть ще над Бєлгородом скидати бомби, які будуть планувати до самого Вовчанська, руйнуючи місто, як Бахмут, Авдіївку та Часів Яр.

"Це дуже серйозний бойовий засіб, який росіяни дуже сильно застосовують останнім часом. Збивати його практично неможливо. Лише знищувати російські Су-34 над Бєлгородом. Приблизно такі дії можна нині лише протиставити таким ударам", - розповів експерт.

Він підкреслив, що окупанти почали наступ без оперативних резервів, а, отже, він розпочався поспіхом - раніше, ніж розраховувало командування ЗСУ. При цьому наступу на сам Харків не буде.

Читайте також: Окупанти тиснуть у Харківській області, але ЗСУ проводять контратаки: карти ISW

"Цей наступ створив вал інформаційного потоку в Росії, в їхніх пабліках, який перебив негатив від провальних наступальних дій на Часів Яр і в районі Очеретиного. Протягом тижня в них був провал за провалом на східному фронті", - зазначив Світан.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...