Церемонію особисто очолив прем'єр-міністр країни: Індія ввела в стрій перший авіаносець власного будівництва (відео)

Vikrant належить до класу легких авіаносців

Індія ввела в стрій перший авіаносець власної розробки та будівництва Vikrant (у перекладі із санскриту - сміливець). Корабель офіційно прийнято до складу військово-морських сил країни у п'ятницю, 2 вересня, передають Патріоти України.

Церемонію введення авіаносця в стрій, яку транслювали у прямому ефірі індійські телеканали, провів прем'єр-міністр Нарендра Моді у місті Кочин, що на південному заході Індії.

"Vikrant - великий та величний, Vikrant - особливий. Це не просто військовий корабель, це свідчення працьовитості, таланту та впливу Індії XXI століття… Якщо Індія вирішує щось зробити, то немає мети, якої вона не могла б досягти", - сказав прем'єр.

Vikrant належить до класу легких авіаносців. Він має довжину 262 м, ширину 62 м та водотоннажність близько 45 тис. тонн. Корабель оснащений чотирма газовими турбінами загальною потужністю 88 МВт та розвиває максимальну швидкість 28 вузлів. На його борту може бути розміщено до 30 літаків та гелікоптерів. Екіпаж корабля становить майже 1600 осіб.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...