"Ці дії не піддаються логічному поясненню": Якби 36-та бригада не пішла на прорив, ми би ще довго могли тримати оборону правого берега Маріуполя, - командир "Азову"

Якби командир 36-ї бригади морської піхоти не прийняв рішення піти на прорив, бійці полку Азов разом з цією бригадою могли би ще довго тримати оборону на правому березі Маріуполя. Про це в інтерв'ю заявив командир полку Азов Денис Прокопенко, передають Патріоти України.

«Ці дії не піддаються ніякому логічному поясненню… Спочатку один батальон раптово здався в полон, це було ще 4 квітня. В результаті чого ми втратили на той час єдиний шлях сполучення між Азовом та 36-ю бригадою. Потім несподівано командир 36-ї бригади прийняв рішення, нікого не попередивши, просто піти на прорив у невідомому напрямку, і тим самим втратив багато людей. Так само багато людей було кинуто напризволяще і вони просто потрапили в полон», — повідомив Прокопенко.

Через це, за його словами, фланг було оголено і після завершення зачистки заводу Ілліча противник кинув всі свої сили на позиції Азову. «Це дало змогу противнику наступати на нас з флангу і тилу. Один із батальйонів Азову опинився в подвійному кільці оточення, було прийнято рішення прориватися з боєм на завод Азовсталь», — зазначив Прокопенко.

Він вважає, що нескоординовані дії, які відбулися з боку 36-ї бригади, призвели до катастрофічних наслідків, які вже не можна було повернути назад. «Це було рішення командира 36-ї бригади полковника Баранюка, або його на це хтось підштовхнув з керівництва, мені не відомо. Але в будь якому разі воно було абсолютно нелогічним, на заводі Ілліча ще достатньо довго можна було тримати оборону, але чому таке рішення було прийнято — мені невідомо. У них було абсолютно достатньо бойової техніки та боєприпасів щоб утримувати оборону», — додав командир полку Азов.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...