Ці люди не вважають, що вчинили щось протиправне: Відео з "Укрексімбанку" шокувало мережі

Державний Укрексімбанк привітав оваціями поновленого на посаді директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова, який нападав на журналістів програми "Схеми: корупція в деталях". Відео опублікував у Facebook народний депутат Гео Лерос, передають Патріоти України.

Тельбізов зайшов у банк під оплески й вигуки працівників, вклонився, слав повітряні поцілунки. Він є обвинуваченими у кримінальному провадженні, відкритому за зверненням журналістів.

Відео коментують користувачі соцмереж. "Цікаво, а тим працівникам, хто вийшов хлопати, премії дадуть?", "Дно", "Совок", "Класна в нього "державна мова" як для службовця в державній установі", "Це відео треба демонструвати перед кожною черговою зустріччю з місією МВФ та послами країн G7", - пишуть у Facebook.

Також на відео відреагував міністр фінансів Сергій Марченко. "Зухвала реакція працівників Укрексімбанку і демонстративна поведінка керівника банківської безпеки свідчить, що ці люди не вважають, що вчинили протиправно. Свобода слова - пустий звук для них. Вчинок працівників банку є не лише перешкоджанням журналістській діяльності, а й приниженням людської честі та гідності. Вимагаю від наглядової ради та правління термінової оцінки і реакції на ситуацію", - заявив міністр у Facebook.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...