"Ці люди живуть у сталінській системі ведення війни": Безсмертний пояснив, чому Кремль не очікував такої зухвалості ЗСУ в Курській області

Західні ЗМІ досі перебувають у ейфорії через наступ Сил оборони України на Курську область Росії і продовжують давати прогнози щодо операції "на свій смак". Це може говорити про те, що події на Курщині мають певну поліваріантність. Основне питання у всіх, і навіть у Кремлі, не тільки в тому, звідки Україна взяла таку силу, а у тому, що буде далі, передають Патріоти України.

Про це сказав експерт з міжнародної політики Роман Безсмертний в ефірі OBOZ.Talk в понеділок, 12 серпня. Він зазначив, що лідери великих держав поки утримуються від коментарів, а комунікація йде не рівні прессекретарів і керівників департаментів, які перші три дні також перебували в повному оціпенінні, не розуміючи, як коментувати події.

На думку експерта, той, хто задумував цю операцію, розумів, що вона буде дуже багатоваріантною – що буде далі і чим вона може закінчитися дуже важко спрогнозувати.

"Це говорить про те, що події в Курську мають поліваріантність. Наприклад, сьогодні у мене запитали, чи можливий похід на Москву. Так, можливий. А похід на Новосибірськ можливий? Можливий. А на Воронеж? Теж можливий. Тобто ситуація виглядає так, що той, хто задумував цю операцію, розумів, що вона багатоваріантна. Чому такий трагічний вигляд має московський фюрер і його свита? Бо вони не можуть зрозуміти не те, звідки взялася сила, а що буде далі", – зазначив Безсмертний.

У РФ, на переконання експерта, просто жахаються, коли отримують повідомлення про те, що бронетехніка перебуває в одному місці, а трохи пізніше вже за 40 кілометрів від нього. Це відбувається через те, що вся військова наука побудована на установках минулого тисячоліття і століття.

"Ці люди живуть в сталінській системі ведення війни, тому що не читали Сунь-цзи, Свєчина та Тріандофіллова. Ці книжки лежать, вони біля них ходили, але ніколи не відкривали. Той, хто читав ці речі, добре розуміє, що при такій поліваріантності піймати противника неможливо, бо не знаєш, де він з'явиться через кілька годин, і що тобі робити. Це наводить колосальний жах на фюрера і його свиту і сіє повне нерозуміння в світі", – зазначив Безсмертний.

Що стосується реакції Заходу на події в Курській області, то експерт звернув увагу на перші брифінги Держдепу й Пентагону. Представники відомств заявили, що це справа України і ці події "не виходять за рамки нашої співпраці, але ми тут не при ділі".

"Ця остання фраза, якщо уважно подивитися брифінги, говорила про те, що вони ніби глузують з аудиторії, з журналістів. Для мене очевидно, що безпосередньо участь в тому, що відбувається, брав Пентагон і були добре проінформовані у Лондоні, Парижі й Берліні. Це видно по тому, як миттєво висунулися спічрайтери. Тобто ті, хто вміє на цю тему говорити, зарядили дуже міцно. Вони сказали приблизно так: якщо діло провалиться, то це справа України. А якщо все прийде гуд, то ми тут теж були, але не хотіли розголошувати таємницю під десятьма замками. Захід любить переможців, це факт", – додав він.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...