"Ці незаконні поставки зброї": Стало відомо, скільки разів Росія атакувала Україну ракетами з КНДР

Росія щонайменше 9 разів обстрілювала Україну ракетами, отриманими від Північної Кореї. Про це під час засідання Радбезу ООН заявив заступник постпреда США Роберт Вуд, передають Патріоти України.

За його словами, Росія і Північна Корея мають понести відповідальність за свої дії, які підривають багаторічні зобов'язання за резолюціями Радбезу.

"Ці незаконні поставки зброї і потенційна передача технологій з Росії в КНДР підривають регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження", — сказав він.

За словами представника США, Україна продовжує шукати шлях до миру відповідно до принципів Статуту ООН, незважаючи на те, що президент РФ Володимир Путін не ставиться до можливості мирного врегулювання серйозно.

"Навіть коли ми сидимо тут, Росія продовжує нехтувати міжнародним правом, подвоюючи свої порушення ембарго ООН на постачання зброї в Корейську Народно-Демократичну Республіку", — сказав Вуд.

Він також зазначив, що саме Росія несе відповідальність за смерть людей у Лисичанську 3 лютого 2024 року. Вуд заявив, що всі сторони війни мають мінімізувати втрати серед цивільного населення. Україна продемонструвала готовність дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом.

Американський дипломат також сказав, що Росія лише імітує турботу про українських мирних людей на окупованих територіях. Москва розпочала війну, а її агресія проти України є порушенням Статуту ООН і територіальної цілісності незалежної країни. Причина полягає в бажанні Путіна знищити Україну.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...