"Ці ракети вже показали, що вони долітають": Ігнат відповів, чи може Росія збивати Storm Shadow

Попри те, що далекобійні ракети Storm Shadow летять доволі низько, Україна не виключає, що Росія їх може збивати. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у вівторок, 1 серпня, передають Патріоти України.

"І Storm Shadow, і SCALP, і той же в перспективі, сподіваюсь, Taurus - це ракети, які летять доволі таки низько. Перехопити їх звичайними засобами ППО надзвичайно важко. Ті ж самі Х-101. Я маю на увазі такі ж по класу. Тому виключати те, що їх (Storm Shadow - ред.) збивають, не можна", - сказав Ігнат.

У Повітряних силах повідомили про успішні результати далекобійних ракет. "Ці ракети вже показали, що вони долітають. І долітають дуже гарно, що нам дуже подобається", - розповів речник.

Далекобійні ракети Storm Shadow

Крилата ракета Storm Shadow є авіаційною. Вона запускається з літаків Tornado, Rafale, Mirage 2000 і Eurofighter Typhoon. Дальність сягає 560 км. Однак експортна Storm Shadow, яку, найімовірніше, отримала Україна, відрізняється – її дальність менша майже вдвічі та становить 250-290 км.

Ці ракети дуже тихі й летять низько. Крім того, вони мають потужні засоби радіолокаційної протидії. Вона підтримує інерціальне та GPS-наведення, під час підльоту до цілі застосовується теплова головка з режимом розпізнавання та відповідності рельєфу місцевості.

"Недостатньо снарядів для нас, занадто багато російських безпілотників": Бійці ЗСУ на "нулі" мало сподіваються на план перемоги Зеленського, - The Times

субота, 28 вересень 2024, 23:40

Як пише The Times, серед українських бійців, які воюють на Донбасі, мало надії на те, що план перемоги, який президент України Володимир Зеленський презентує у США, допоможе їм стримати російські війська, передають Патріоти України. "Серед військ на ци...

Ізраїль ліквідував лідера Хезболла. Проіранські терористи заявили, що Хасан Насралла помер "як великий мученик"

субота, 28 вересень 2024, 22:25

Шиїтський рух Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли. Про це оголосила пресслужба організації у Telegram в суботу, 28 вересня, передають Патріоти України. . Там наголосили, що 64-річний Насралла помер "як великий мучени...