"Ця чортівня за наші податки?": Український держтелеканал транслює комуністичну пропаганду (скріншоти)

Державний телеканал "Дом" транслює комуністичну пропаганду. Про це у Facebook повідомила авторка проєкту "Рагу.лі" Тетяна Микитенко, передають Патріоти України.

У вівторок, 26 жовтня, о 10.10 годині телеканал планує показувати радянський пропагандиський фільм "Побег из дворца". "На каналі ДОМ все погано. Подивилася програму передач, за кілька днів вони планують показати оце кєно, наприклад.

Телеканал Дом, ви там *обу дали?", - запитує Тетяна Микитенко і показала уривок із фільму.

Кадри з ефіру "Дому", де транслюють комуністичну пропаганду, опублікував блогер Сергій Стерненко. "Це не російське телебачення. Це на державному телеканалі "ДОМ" постійно транслюють совєцькі фільми із пропагандою комунізму і Лєніна/Сталіна.

Нагадаю, що канал ДОМ створювали нібито з метою протидії пропаганді РФ для мешканців окупованих територій. Та насправді на ньому транслюють якраз той контент, якому канал мав би протидіяти. І це за наші гроші.

P. S. Пропаганда комунізму є злочином, за який передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років", - пише блогер.

Повідомлення викликало негативну реакцію користувачів Facebook:

"По назві цього "телеканалу" зрозуміло що його створили ватні до*****би";

"Малороси кінчені";

"Сюр";

"Тобто за наші податки крутять цю чортівню?"

"Що за треш такий?"

"Неймовірні покидьки, хто там редактор".

Державний телеканал для тимчасово окупованих територій "Дом" розпочав мовлення 1 березня 2020 року, пише "Детектор медіа". У квітні цього року він перейшов в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" виділили 298 млн 400 тис. грн бюджетних коштів - на канал "Дом" і UATV загалом. Шефредактором телеканалу є Олексій Мацука.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...