"Ця ідея не є продуктивною, ще й шкодить": У НАТО розкритикували пропозицію Зеленського щодо дислокації ЗСУ в Європі

Президент Парламентської асамблеї НАТО й американський конгресмен Джеррі Конноллі назвав щедрою, але недоречною пропозицію розмістити українські війська в Європі, яка передбачена в Плані перемоги України. Коннолі заявив, що це виглядає як політичний пас кандидату в президенти США Дональду Трампу, і закликав не заохочувати США виходити з Європи, передають Патріоти України.

Відповідну заяву конгресмен озвучив в інтерв'ю "Радіо Свобода", опублікованому 20 жовтня. Зокрема, він назвав "щедрою" ідею президента Володимира Зеленського щодо дислокації українських військ в Європі після війни, якщо Сполучені Штати вирішать вивести чи скоротити свою військову присутність на континенті.

"Це щедра пропозиція з боку президента Зеленського, з яким я зустрічався багато разів, включно у вузькому колі на різних конференціях і заходах. Але думаю, що це недоречна пропозиція зараз", – сказав Коннолі.

Він додав, що ця ідея "виглядає як політичний пас Дональду Трампу в разі, якщо би він виграв вибори".

"І для тих з нас, хто бореться за Україну в Конгресі США – нам не треба чути такого. США повинні бути в Європі", – наголосив президент ПА НАТО.

Він також закликав не заохочувати США виходити з Європи, оскільки це не в інтересах України та її союзників. Якщо хтось би й вітав це – так це кремлівський диктатор Володимир Путін.

"Бо ми – це засіб протидії і наша фізична присутність в Європі заспокоює партнерів. Це не означає, що ми не можемо робити певні зміни в нашій дислокації. Але ідея, що ми повністю виходимо з Європи, а українці щедро заміняють нас… Добре, я беру до уваги цю пропозицію як вияв щедрості, але сама ідея не є продуктивною. А в цей час вона ще й шкодить", – висловився Конноллі.

Обізвала "плакальницею на похоронах": Ясинський розкрив, хто стоїть за сваркою Полякової з Кароль

понеділок, 21 жовтень 2024, 12:56

Продюсер співачки Олі Полякової – Михайло Ясинський – прокоментував скандал своєї підопічної з Тіною Кароль. Тоді Полякова в ефірі шоу "Маска" назвала свою колегу "плакальницею на похоронах". Ясинський зізнався, що редакторам проєкту було вигідно розпо...

"Значить, що вони дуже серйозно розцінюють": Дикий пояснив, що стоїть за підривом окупантами мосту в Олешках

понеділок, 21 жовтень 2024, 12:30

Російські війська знищили міст у тимчасово окупованих Олешках Херсонської області та укріплюють узбережжя Криму. Колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий в етері "Еспресо" пояснив, що відбувається, передають Патріоти України. "Чесно - дл...