"Ця війна визначить долю демократії": Родич Джона Кеннеді розповів, чому став на захист України в Інтернаціональному легіоні

У складі Інтернаціонального легіону на боці України проти російських окупантів воював Конор Кеннеді – внучатий племінник 35-го президента США Джона Кеннеді. На його думку, результат цієї війни визначить долю демократії на ціле століття, передають Патріоти України.

Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. За його словами, лише одна людина в США знала про його службу в Інтернаціональному легіоні, і лише одна людина в Україні знала, хто він такий.

"Коли я почув про Український інтернаціональний легіон, я знав, що поїду, і наступного дня пішов у посольство записуватися. Я не хотів, щоб моя родина чи друзі хвилювалися. Також не хотів, щоб до мене там ставилися інакше", – пояснив Конор Кеннеді.

Він розповів, що у нього не було попереднього військового досвіду, але він був витривалим, швидко навчався і був готовий померти, тому невдовзі його погодилися відправити на північно-східний фронт.

"Бути військовим мені сподобалося більше, ніж я очікував. Це страшно. Але життя просте, а винагорода за сміливість і добрі справи є суттєвою. Мої друзі там знають, чому мені довелося повернутися додому. Я завжди буду в боргу перед ними за їхній приклад", – розповів Кенеді.

Американський доброволець зазначив, що за час перебування в Україні багато побачив і багато відчув. "Люди, яких я зустрів, були найсміливішими з усіх, кого я коли-небудь знав. Мої товариші-легіонери, які приїхали з різних країн, із різним походженням та ідеологією, – справжні борці за свободу. Як і громадяни України, яких я знав, багато з яких втратили все у своїй довгій боротьбі проти олігархії та за демократичну систему. Вони знають, що це не війна між рівними, це – революція", – написав Кеннеді в Instagram.

Також він звернувся до американців та інших небайдужих з закликом не стояти осторонь війни в Україні і посильно допомагати українцям, адже вони воюють не лише за свою країну, а й за долю демократії у світі.

"Ця війна визначить долю демократії в цьому столітті. Є ще що сказати про політику та роль західних урядів у ній. Наразі я лише закликаю вас допомогти особисто. Приєднайтеся до легіону, допоможіть на кордоні або надішліть медикаменти. Кожен день там хтось жертвує усім заради міцного миру", – підсумував Конор Кеннеді.


Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...