Цікаві цифри: Яка партія витратила найбільше грошей на рекламу в інтернеті

На політичну рекламу у Facebook протягом вересня в Україні витратили понад $1 мільйон, передають Патріоти України.

Загалом витрати на політичну та соціальну рекламу в українському сегменті соцмережі 2020 року перевищили $2,56 мільйона, повідомляє громадський рух "Чесно".

За 25 днів вересня витрати на соцмережі зросли удвічі у порівнянні з серпнем. Цього місяця на рекламу найбільше витрачали партійні сторінки та особисті сторінки політиків. На них припадає близько 75% усіх витрат у вересні.

На рекламу в соцмережі у вересні найбільше витрачали партії "За майбутнє" та її представники – понад $203 тисячі. Левова частка витрат політсили припадає на рекламу з партійної сторінки та сторінок Ігоря Палиці й Олександра Шевченка. "За майбутнє" перевершила сукупні витрати інших лідерів рейтингу – "Слуги народу" та "Нашого краю", які у вересні за рекламу в соцмережах заплатили $137 і $64 тис. відповідно.

"Європейська солідарність" витратила на соцмереж $46 тисяч, ОПзЖ — $39 тисяч, "Перемога Пальчевського" — $38 тисяч, "Пропозиція" — $35 тисяч і "Батьківщина" — $25 тисяч.

Громадянський рух "Чесно" звернув увагу, що партії вибирають різні стратегії поширення реклами. Якщо одні просувають такий контент через офіційні партійні сторінки й особисті сторінки своїх представників, то інші створюють складні мережі сторінок, котрі прямого зв'язку з партією чи кандидатом не мають.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...