Цікавий поворот: Білий дім заявив, що росіяни ніколи не обговорювали зі США обмін Навального

Росія ніколи не пропонувала США обміняти опозиціонера Олексія Навального на утримуваних іноземних громадян. Про це радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван сказав 18 березня на брифінгу, текст якого опублікував сайт Білого дому, передають Патріоти України.

За його словами, американська сторона "протягом багатьох місяців і років" веде переговори з офіційними представниками РФ щодо обміну американців. "У жодній із цих розмов ми не чули, щоб російський чиновник згадував Навального як частину обміну ув'язненими", – сказав Салліван.

Він зазначив, що якщо Москва й мала план відпустити Навального на Захід, то режим президента РФ Володимира Путіна запізнився з його реалізацією. "Якщо вони й були зацікавлені в цьому, схоже, що вони прийшли до цього досить пізно – насправді занадто пізно, очевидно, оскільки його вже немає серед живих. Раніше ми від них цього не чули", – додав радник президента США.

17 березня Путін уперше прокоментував смерть Навального в колонії, заявивши, що дістав пропозицію обміняти політика і був згоден за умови, що він не повернеться в Росію. "Людина, яка зі мною говорила, ще фрази не закінчила, а я сказав: "Я згоден". Але, на жаль, ось трапилося те, що трапилося. Тільки за однієї умови, я сказав, що ми його поміняємо, щоб він не повертався. Нехай там сидить. Ну от і все. Але це трапляється", – сказав Путін.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...