Цікавий поворот: Інспекцію "ДНР" позицій ЗСУ тимчасово скасували

В ОПУ повідомили, що "інспекцію" на Донбасі скасували, нової дати поки немає.

Призначена спільна інспекція ЗСУ разом з представниками координатора від ОБСЄ в районі села Шуми Донецької області сьогодні, 10 вересня, не відбудеться. Як повідомляють джерела журналістів в Офісі президента України, дана "інспекція" не переноситься, а тимчасово відміняється, передають Патріоти України.

"Представники терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР "сиділи в складі СЦКК ще з 2014 року. Їх участь в переговорах визначені Мінськими домовленостями і зараз вони присутні в ТКГ. Хоча не мають юридичної сили. Україна не проводить діалогу з терористами, тому президент України безпосередньо говорить з президентом РФ. Адже за столом переговорів може бути тільки Росія, яка і є агресором", – зазначили в ОПУ.

Джерело додало, що зараз в ОПУ шукають "грамотних юридичних рішень", щоб закінчити війну і зберегти суверенітет та територіальну цілісність України. Нагадаємо, що в середу, 9 вересня, на терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи Україна погодилася проінспектувати разом з представниками координатора від ОБСЄ ділянку позицій Збройних сил України біля населеного пункту Шуми, Донецька область.

При цьому глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що рішення провести інспекцію позицій ЗСУ біля н.п. Шуми на Донбасі було прийнято на переговорах ТКГ з "доброї волі України" на підтвердження повного дотримання перемир'я українськими військовими.

Джерело: Обозреватель

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...