Цікавий поворот: Куратор харківських "слуг" став власником бізнесу екснардепа Мураєва

Нещодавно власником бізнесу родини колишнього харківського народного депутата Євгена Мураєва став "один із кураторів партії "Слуга народу" у Харківській області" Вадим Слюсарєв та його адвокатка Олена Бардіна. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на аналітичну систему You Control, передають Патріоти України.

До сімейного бізнесу Мураєвих належать фірми "Східна фінансова група" та "Альтеп", завод "Рапід". Співвласником фірми "Альтеп" раніше був Костянтин Пивоваров, довірена особа колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який втік до Росії. Після Майдану Азаров переписав на нього свою австрійську фірму Garda Handels- und Beteiligungs GmbH, будинок у Відні та вілли на острові Сардинія.

Як пише "ХАЦ", зараз єдиним засновником фірми "Східна фінансова група" вказаний Вадим Слюсарєв, директором — адвокатка Слюсарєва Олена Бардіна.

У 2019 році Слюсарєва називали тіньовим куратором штабу команди Володимира Зеленського у Харківській області. Раніше Слюсарєв був помічником екснардепа та сина колишнього генпрокурора Артема Пшонки. Довгий час служив прикордонником, також працював в адміністрації Державної прикордонної служби України, потім звільнився та почав бізнес. Гроші від прикордонників продовжував отримувати.

"Але прикордонники платили фірмі Слюсарєва бюджетні гроші за оренду приміщення для розташування свого прикордонного пункту, яке нині у його приватних руках. Мова йде якраз про фірму "Фронтера" та військову частину 9951", — зазначили у ХАЦі.

Зараз людина з оточення Слюсарєва обіймає посаду голови Харківської районної державної адміністрації. Це — Володимир Усов.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...