Цікавий поворот: У відставку йде високопосадовець Пентагону, який був проти передавання Україні F-16

Заступник голови Пентагону Ллойда Остіна з політичних питань Колін Каль, який виступав проти надання Україні сучасних F-16, йде у відставку. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, йдеться на сайті відомства, передають Патріоти України.

"Від моменту свого призначення доктор Кал був надійним радником і рішучим лідером у нашій місії із захисту американських інтересів як у Пентагоні, так і між відомствами. Його стратегічне розуміння, глибоке розуміння міжнародних відносин і тверда відданість зміцненню нашої національної оборони мали вирішальне значення у формуванні нашої політики, використанні геополітичних можливостей і вирішенні низки викликів у всьому світі. І він допоміг забезпечити непохитну підтримку США для України через мільярди доларів допомоги у безпеці від початку неспровокованої війни за вибором Росії", - сказано у заяві очільника Міноборони.

За даними видання Politico, Колін Каль піде у відставку після липневого саміту НАТО у Вільнюсі. Після цього він повернеться на посаду штатного професора Стенфордського університету. Коли він був заступником міністра оборони з питань політики у 2021 році, угода зі Стенфордом передбачала дворічну відпустку, яка закінчилася цієї весни.

Також агентство зауважує, що Каль був одним із високопосадовців США, який був проти надання винищувачів F-16 Україні. За його словами, винищувачі не є "нагальною потребою на цьому етапі війни".

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

"Весь світ має пам'ятати": Кулеба розповів, що може змусити Путіна відступити і припинити війну

неділя, 28 квітень 2024, 8:56

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав російського президента-диктатора Володимира Путіна "політичною твариною, яка вміє відчувати страх". Про це він розповів в ефірі CNN 27 квітня, в інтерв'ю журналістці Крістіан Аманпур, передають П...