Цікавий трофей: ЗСУ захопили російську модернізовану БМП-2М з баштою "Бережок"

На Херсонщині ЗСУ захопили російську БМП-2М з новітнім озброєнням. Тепер вона буде прицільно цілити та знищувати своїх колишніх господарів, передають Патріоти України.

Головною особливістю оновленої російської машини є бойовий модуль “Бережок”. Бойовий модуль Б05Я01 “Бережок” – це класична башта БМП-2, але з оновленим комплексом озброєння.

Замість основного прицілу навідника БПК-2-42, на ньому встановлений комбінований приціл з незалежною системою стабілізації лінії візування у двох площинах.

У прицільному комплексі об’єднані: візирний оптичний, тепловізійний та лазерний далекомірний канали, а також канал наведення керованої протитанкової ракети.

Основним озброєнням є 30-мм гармата, яка призначена для боротьби з технікою і піхотою противника. У кормовій частині башти встановлений 30-мм автоматичний гранатомет АГ-30М з незалежним приводом вертикального наведення і загальним боєкомплектом в 300 пострілів.

БМП також оснащена протитанковими керованими ракетами «Корнет», які розташовуються на здвоєних пускових установках на башті. Наведення цих ракет здійснюється по лазерному променю і може вестися при русі. Комплекс має можливістю пуску двох ракет з проміжком до двох секунд.

Зазначимо, що немодернізовані “класичні” радянські БМП-2 оснащуються протитанковими ракетами «Фагот» або «Конкурс». Ці комплекси можуть вести одиночну стрільбу з місця, а екіпажу потрібно вручну діставати контейнери з ракетами для установки перед пуском.

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...