Ціль агресора - митрополит Епіфаній? У Михайлівському Золотоверхому монастирі знешкодили диверсантів (фото)

У Києві охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на його територію. Про це повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, також поруч із монастирем виявили мітки, які були знешкоджені. «Відомо, що у своїй промові перед початком війни Путін однією з претензій до України назвав існування тут незалежної від Росії Церкви. Також відомо від міжнародних партнерів про складені окупантами списки цілей їхнього терору — лідерів українського суспільства і держави. Ці публічні повідомлення, а також інформація, яку не можна зараз оприлюднити, отримана від українських і міжнародних джерел, дали підстави об'єктивно вважати, що серед цілей російського терору — Предстоятель ПЦУ», — зазначив Зоря.

Він наголосив, що у зв’язку з інцидентом було вжито особливих заходів безпеки. Архієпископ додав, що митрополит Епіфаній перебуває в Україні та не збирається нікуди виїжджати. «У нього надійна охорона. Він працює постійно, спілкуючись із архієреями та духовенством на місцях, з нашими зарубіжними друзями, підносячи молитви», — додав Зоря.


"Вони зацікавлені": РФ може затягнути війну ще на роки, - експерт

четвер, 16 травень 2024, 10:25

Кремль буде намагатися затягнути війну якнайдовше або змусити Україну піти на замороження конфлікту. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Ясне діло, що вони (рос...

Нова "бавовна" так не минулась: ЗМІ повідомляють про знищення заправної станції на "Бельбеку" після атаки (відео)

четвер, 16 травень 2024, 9:59

На аеродромі "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму після другої атаки в ніч на 16 травня, ймовірно, знищено заправну станцію.. "На військовому аеродромі "Бельбек" у Криму внаслідок сьогоднішньої нічної атаки знищено заправну станцію", - йдеться у пов...