"Ціль номер один": Експерт пояснив, чому окупований Крим звільнити простіше, аніж Донбас

Якщо в України будуть відповідні можливості, то звільнити окупований Крим нашим Силам оборони буде легше, ніж Донеччину та Луганщину. Відмінність між ними полягає в логістиці - Донбас повʼязаний з країною-агресором РФ щільною мережею автомобільних доріг і залізниць, передають Патріоти України.

Зважаючи на це, всю логістичну мережу ворога на цьому напрямку перерізати не вдасться. Про це у випуску OBOZ.Talk сказав Павло Лакійчук, керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

З Кримом же ситуація інакша – він звʼязаний з Росією двома артеріями: на півночі це Перекоп і Чонгар (далі шлях пролягає через окуповані території), а на сході це Кримський міст, Кримська поромна переправа та, фактично, Керченська протока. І ці дві артерії реально перерізати.

"І росіяни це розуміють. Вони розраховували, що це буде такий плацдарм для наступу на Україну, а зрештою виявилось, що це такий чемодан без ручки, викинути ж не можна. Тому і росіяни розуміють, що в випадку контрнаступу України це ціль номер один. Тому вони там будують потужні лінії оборони, лінії Суровікіна тощо. І скажу так, що дійсно це ласа ціль, але для того, щоб добратися до Криму, треба дійти ще до Чонгару і Перекопу. Тож це буде важко", – прогнозує експерт.

Те, що Генеральний штаб ЗСУ планує такі операції, свідчить про те, що на жодні компроміси та капітуляції ми не підемо.

Тим часом в генеральному штабі російської армії дійсно розуміють, що Крим може "відпасти". Про це свідчить конфігурація системної оборони, яку вони будують. Це зокрема Перекопський вал на півночі півострова, "зуби дракона" вздовж пляжів та лінії оборони на Керченському півострові.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...